Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Karayalçın'dan Başkan Gençer'e destek geldi

Karayalçın

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP Ayvalık ilçe başkanlığı ardından Ayvalık Belediyesini ziyaret etti.

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP Ayvalık ilçe başkanlığı ardından Ayvalık Belediyesini ziyaret etti.
Ayvalık`a yapılacak yatırımlar ve hizmetlerin konuşulduğu ziyarette CHP`li Karayalçın, Başkan Gençer`e başkanlığının bir kez daha hayırlı olmasını dileyip, "Size bir kez daha başarı dileklerimi sunuyorum. İçtenlikle de inanıyorum başarılı olacağınıza. Benim de bir katkım olacaksa katkı vermeye her zaman hazırım" dedi.
Murat Karayalçın`a Ayvalık için hayata geçireceği projeleri anlatan Gençer, büyükşehir yasasının ilçe belediyelerine çok büyük zarar verdiğini ileri sürdü.
Gençer: “Gelirlerimiz % 60 azaldı”
Gençer, büyükşehir sisteminin sınırları geniş olan illerde vilayete uzak olan yerlerdeki ilçelere zarar verdiğini öne sürüp, belediye bütçesinin % 60`ını büyükşehir belediyesinin aldığını söyledi.
Gençer; "% 60 bütçemizle beraber göre sahamızdaki yetkilerimizi de elimizden aldılar. Fakat coğrafi olarak alanımız büyüdü. Ama bütçe olarak düştük, önemli gelir kaynaklarımızı kaybettik. İki önemli gelir kaynağımızdan bir tanesi olan İller Bankası payımız % 50 azaldı. Yani geçmişte üç belediyenin aldığı toplam rakamın % 50`si kadar alıyoruz. Ayvalık Belediyesi`nin geçmişte tek başına aldığı pay kadar bile alamıyoruz. Geçmişteki Ayvalık Belediyesi`nin aldığı paydan şimdi % 30 daha az pay alıyoruz. Altınova, Küçükköy bize ilave oldu, ayrıca özel idarenin baktığı 16 köyüde bize verdiler. O kadar da büyümemize rağmen % 50 gelirimiz düştü. Bir de şehirlerin büyük gelirlerinden bir tanesi su geliri, su gelirimiz de gitti elimizden" diye yakınıp içinde bulundukları sıkıntıları Karayalçın`a aktardı.
Gençer’den Karayalçın’a Kırlangıç Projesi brifingi
Başkan Gençer, Kırlangıç fabrikasını Ayvalık Belediyesine kazandırdığı için eski belediye başkanı Ahmet Tüfekçi`ye teşekkür etti.
Belediyeye ait deniz kenarında 6 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip Kırlangıç fabrikasının kazandırılması amacıyla Türkiye`de çok önemli bir mimarla bir projeye başladıklarını ve sosyal bir proje olarak Ayvalık`a sunmayı amaçladıklarını anlatan Gençer, Ayvalık`ta bir üniversite kurulması ve bir de üniversite hastanesi açılması için girişimlerinin olduğunu Karayalçın ve beraberindekilere aktardı.
“Burasına biz yap, işlet, devret yöntemiyle bir AVM yapmak istemiyoruz. Bunun içinde bir zeytinyağı müzesi, bir mübadele müzesi, bir galerisi olacak yaklaşık 15- 20 tane dükkan, kapalı sinemalar, restorant, açık hava konferans alanı olan bir kompleks düşündük” diye konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer`in eski prina fabrikası olan Kırlangıç ile ilgili düşüncelerini anlatması üzerine Karayalçın projenin daha da geliştirilerek bir proje yarışmasıyla burasının ülke geneline, hatta yurt dışına duyurulması gerekliliğine dikkat çekti.
Karayalçın şu görüşü savundu: “Kırlangıç için bir fikir projesi açsanız. Bir siyasetçi olarak ben buraya bir AVM yaptırmam diyorsunuz ben bunu çok doğru buluyorum güzel bir karar. Ama içini dolduracaksınız, projeyi koltuğunuzun altına alacaksınız finansman kaynağı arayışına çıkacaksınız. Bu hem Ayvalık`ın gelecek 10 yıllık ihtiyaçlarına yanıt verecek, hem de eşzamanlı olarak getirisi olmalı. İki amacı eş zamanlı olarak gerçekleştirecek bir yaklaşım olmalı."
Türkiye`de ilk kentsel dönüşümü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyken gerçekleştirdiğini hatırlatan Karayalçın, Ayvalık`ın sorunlarının aşılması için yardımcı olacağını ve üzerine düşeni yapma sözünü verdi.
Başkan Gençer, Karayalçın ve beraberindekiler Kırlangıç fabrikasını ve şu anki itfaiye binasıyla zeytin müzesinin içinde bulunduğu alanı gezerek inceleme yaptılar. Karayalçın`a Ayvalık gezisi sırasında CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova`da eşlik etti.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli